Informatie, Tarieven en Voorwaarden

Vanwege het Coronavirus, kunnen een intakegesprek via telefoon of webcam tijdelijk gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar.
De Darm diëtist is momenteel ook weer aan het werk in de praktijk.
Check de algemene voorwaarden voor meer informatie, of neem contact met mij op.

Als je een afspraak maakt bij de Darm diëtist, zal ik je vragen om een voorbereidende vragenlijst in te vullen (online of op papier) en een eetdagboek en klachtendagboekje bij te houden. Zo kunnen we goed voorbereid beginnen aan ons eerste gesprek.

De spreekkamer van de Darm diëtist is op de eerste verdieping, welke met een trap te bereiken is. Indien dit niet mogelijk is, geef dit dan a.u.b. van tevoren aan. Dan zorg ik dat het gesprek op de begane grond kan plaatsvinden.

De algemene voorwaarden voor een consult bij de Darm diëtist kun je hier (klik op de link) vinden. De privacyverklaring kun je hier (klik op de link) vinden.

For the English version of the terms and conditions of the Darm diëtist, click here. For the English version of the privacy statement of the Darm diëtist, click here. 

Tarieven Darm diëtist

Per 1 september 2020 zullen de tarieven in de praktijk hetzelfde zijn als de online begeleiding. Indien u voor 1 september 2020 een afspraak inplant gelden de volgende tarieven:

Intake consult: €90 (75 min direct, 15 min uitwerken individueel dieetadvies)
Vervolgconsult: €30,- (30 minuten)
Telefonisch consult: €15,- per 15 minuten

Tarieven voor online begeleiding en begeleiding in de praktijk in Krommenie (in de praktijk vanaf 01-09-2020):
Eerste consult: €100,- (60-75 minuten webcamconsult, dieetlijst op maat en 24 uur per dag mogelijkheid tot contact via Zivver beveiligde e-mail of Whatsapp, op ma-vr binnen 24 uur reactie.
Vervolgconsult: €50,- (30 minuten webcamconsult en 24 uur per dag mogelijkheid tot contact via Zivver beveiligde e-mail of Whatsapp, op ma-vr binnen 24 uur reactie.
Kort consult: €20- (15 minuten webcamconsult)
Rapportage of overleg met verwijzer of specialist: €20,-

In de meeste gevallen zal de zorgverzekering 65-100% van het consult in de praktijk (dus niet van de online begeleiding) vergoeden. De ‘Darm diëtist’ heeft geen contracten met de zorgverzekeraars, de hoogte van de vergoeding kun je daarom het beste navragen bij jouw zorgverzekeraar. De factuur wordt aan het eind van het consult door de cliënt via pin of contant voldaan. Vervolgens kan deze ingediend worden bij de zorgverzekering. 

Het online begeleidingstraject bij de Darm diëtist kan niet bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden. De zorgverzekeraar vergoedt alleen online zorg indien er een bestaande face-to-face behandelrelatie is. Indien de cliënt een intakeconsult in de praktijk heeft gehad, kunnen eventuele online vervolgconsulten wel gedeclareerd worden

De tijd bestaat uit de tijd die de cliënt in de spreekkamer bij de diëtist heeft doorgebracht (directe tijd) en de tijd die de diëtist heeft besteed aan het uitwerken van het individuele dieetadvies waarbij de cliënt niet aanwezig is (indirecte tijd). Indirecte cliëntgebonden tijd is onder andere het in orde maken van het cliëntendossier, uitwerken van behandeldoelen en afspraken, overleg met de behandelend arts en het maken van een rapportage.

Afzegging en Verhindering

Indien je verhinderd bent om op de afgesproken datum en tijd aanwezig te zijn, stel dan a.u.b. zo spoedig mogelijk de diëtist hiervan op de hoogte. Afspraken die minimaal 24 uur van te voren zijn afgezegd worden niet in rekening gebracht. Van overige afspraken wordt 50% van de gereserveerde tijd in rekening gebracht. Er worden geen uitzonderingen gemaakt. Afzegging dient persoonlijk of telefonisch gedaan te worden.

Call Now ButtonBel de Darmdiëtist