Wie is de Darm diëtist?

Mijn naam is Manon te Linde, ofwel de Darm diëtist.

Na het afronden van de studie Voeding en Diëtetiek in 2015, ben ik gestart als zelfstandig diëtist.

In de afgelopen jaren heb ik vele cliënten met gewichts-, gezondheids-, en voedingsproblemen behandeld. Daarmee werd mij steeds meer duidelijk dat mijn passie ligt bij het begeleiden van mensen met maag- en darmproblemen. 

Manon Darm diëtist

Waarom Darm diëtist?

Mijn eigen zoektocht naar het bereiken van een gezonde darmwerking heeft daar ongetwijfeld aan bijgedragen. Jarenlang was mijn darmwerking niet optimaal, door klachten als gevolg van het Prikkelbare Darm Syndroom. Tijdens mijn opleiding tot diëtist heb ik vele aanpassingen in mijn voedingspatroon gemaakt om zo gezond mogelijk te eten. En toch werkte mijn darmen niet mee!

Een gezond voedingspatroon en tóch geen goede darmwerking. Daar kon ik geen genoegen mee nemen. Zo is de zoektocht gestart naar de oorzaak van mijn klachten, en begon mijn specialisatie op het gebied van de maag en darmen. De afgelopen jaren heb ik verschillende (eliminatie)diëten en voedingssupplementen geprobeerd. Om mijn darmen en spijsvertering te ondersteunen en de oorzaak van de klachten te vinden. Deze zoektocht is momenteel ten einde, en de ‘boosdoeners’ zijn ontdekt. Toch blijft het altijd opletten bij het eten buiten de deur of andere onregelmatigheden.

Uit eigen ervaring weet ik dat het zoeken naar de oorzaak van darmproblemen vraagt om geduld, creatief omgaan met voeding, het juist toepassen van kennis en doorzettingsvermogen. Maar het resultaat is de moeite zeker waard! Gedurende jouw zoektocht hoop ik je daarom te kunnen helpen als specialist en ervaringsdeskundige, door je te ondersteunen en de juiste middelen te bieden om jouw klachten te verminderen.

Je kunt bij mij terecht voor de dieetbegeleiding van o.a. maag- en darmproblemen / FODMAP-dieet / overgewicht / obesitas /  bariatrische chirurgie / ongewenste gewichtstoename of gewichtsverlies / ondergewicht / ondervoeding / diabetes mellitus / COPD / hart- en vaatziekten /  sondevoeding / hartfalen / voeding bij recreatiesport

De volledige lijst van specialisaties en opleidingen kun je terugvinden op mijn LinkedIn account

Call Now ButtonBel de Darmdiëtist